ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ..

Το Coaching είναι εμπειρία, συμβαίνει!! Προκύπτει ως βίωμα με  συγκεκριμένη πλαισίωση και ερμηνεία ανάμεσα σε 2 ή περισσότερα άτομα με συγκεκριμένους ενεργούς ρόλους σε συγκεκιμένο χώρο και  χρόνο.

Δεξιότητες, Εαυτός, Όραμα, Ολιστική Προσέγγιση,  Αυτοανακάλυψη, Αλλαγή, Ανάπτυξη, Κινητοποίηση, Δράση,  Ζωή, Θετικά Συναισθήματα, Τεκμηρίωση, Αυτόνομη Μάθηση,  Σεβασμός, Συνέπεια, Ήθος, Δεοντολογία, Δομή, Πλαισίωση,  Αυθεντικότητα, Αποδοχή.. 

Το Coaching είναι Διεργασία και Σχέση σε δύο ταυτόχρονα επίπεδα,  επικεντρωμένη στη Λύση και προσανατολισμένη στο Αποτέλεσμα. Συνδιάζοντας μοντέλα και τεχνικές , ο Coach ενθαρρύνει την ανάπτυξη  ικανότητας Αυτοπαρατήρησης, Αναστοχασμού και Συναισθηματικής  Υπευθυνότητας του κάθε πελάτη ξεχωριστά ( Coachee). Με ερωτήσεις  προσαρμοσμένες στο προφίλ του πελάτη, σύντομες, σαφείς,  στοχευμένες στον κατάλληλο χρόνο, μη κατευθυντικές, ανοιχτού  τύπου που ενεργοποιούν την αφήγηση και κλειστού τύπου για  επιβεβαίωση, αναπροσδιορίζεται το πλαίσιο, αναδεικνύονται νέες  Αλήθειες με Θετική διατύπωση. Με την τεχνική της Ενεργητικής  Ακρόασης, την Αυτοσυγκέντρωση, την Παρατηρητικότητα, την  Ουδετερότητα, μέσα σε ένα σταθερά επαναλαμβανόμενο με συνέπεια,  συνοχή και δέσμευση πλαίσιο, χτίζουμε συστηματικά μια ισότιμη  σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας, συμβάλλοντας σε μία  ουσιαστικότερη επικοινωνία με Επίγνωση δυνατοτήτων και  αδυναμιών,με στόχο την Αυτογνωσία και την Αυτοβελτίωση. Η  Αναγνώριση οδηγεί στην αποδοχή και Αξιοποίηση των εναλλακτικών  στο Τώρα, προκειμένου να επιλεγεί ο πιο κατάλληλος και εφικτός  τρόπος. Η Προσωπική Ανάπτυξη συμβάλει σε μία Αξιολόγηση με  Αυθεντικότητα, σχεδιασμένη να διευκολύνει την συναισθηματική,

γνωσιακή, συμπεριφορική Αλλαγή, εστιάζοντας στην επίτευξη σαφώς  διατυπωμένων Στόχων και Λύσεων, φωτίζοντας τις Αξίες του Coachee άρρηκτα συνδεδεμένες με το προσωπικό όραμα. Προσεγγίζοντας  ολιστικά τον Coachee, εστιάζουμε στη Λύση και στο Αποτέλεσμα,  ενισχύοντας τα Θετικά Συναισθήματα και την Αυτόνομη Μάθηση για  μια Ζωή με Ευεξία, Δράση και Όραμα, με Αποδοχή, Ουδετερότητα,  Προσαρμοστικότητα και Χαρά, Επιμονή και Αυθεντικότητα.

“Joy is a birthright..”  

Είμαστε γεννημένοι για τη Χαρά! Εκπαιδευόμαστε για να βιώνουμε  στιγμές Χαράς..

Αληθινή Επανάσταση μαζί με βαθιά κατανόηση της ίδιας της Ζωής, με  Αγάπη, Δημιουργία, Εσωτερική Σύνδεση, Ψυχή..

Η Θεραπευτική Δύναμη της Coaching Συνεδρίας..Είναι η καρδιά του  Coaching, έχει δυναμική, αποκτά ροή στη λεκτική και εξωλεκτική  επικοινωνία, αυξάνει σε προβληματισμό, δημιουργικότητα και  απαντήσεις, μέσα σε αυτό το ασφαλές περιβάλλον, όπου  εφαρμόζονται τα Coaching μοντέλα και Ψυχομετρικά εργαλεία, όχι ως  στείρα διαδικασία ερωτο- απαντήσεων, αλλά ως αφετηρία για  Επεξεργασία, Νέα γνώση, με εστίαση στο Παρόν, συμβάλλοντας  αποτελεσματικά στη θέσπιση ξεκάθαρων, επιτεύξιμων Στόχων,  σταθερά προσανατολισμένων στην αμοιβαία Εμπιστοσύνη και  Δέσμευση, που συνδέονται με την Κινητοποίηση και Δράση ως προς  τον Στόχο..

Η αίσθηση Κίνησης και Προόδου της διαδικασίας προσδίδει στην  Αισιοδοξία και συμβάλλει στη Δέσμευση ως προς το Αποτέλεσμα, το  οποίο θα μεταφραστεί σε Δράση. Κάθε Βήμα είναι εξαιρετικής

σημασίας και ενισχύεται από δεξιότητες οικοδόμησης Σχέσης  Επικοινωνίας και Διαπροσωπικής προσέγγισης..

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *